64. Opiskelun ironiaa

Harva asia tuottaa samanlaista henkistä nautintoa kuin onnistunut ironia. Tällaista tapahtui nyt opiskelujeni suhteen sillä intohimoni matikkaan palasi juuri kun historian ylppärit ovat aivan nurkan takana. Viime päivät on tullut luettua Suomen historian käännekohdista ja tullut kirjoitettua muistiinpanoja Klemens von Metternichistä, älkää kysykö miksi.

Onko kaiken takana se että tuntuu kuin olisin saanut filosofiani valmiiksi? Näin varhaisella iällä se tuskin pitää ihan paikkansa, mutta olen saanut suunnattoman mielenrauhan kun ei ole tarvinnut.pohtia pohjimmiltaan mielettömiä kysymyksiä kuten elämäntarkoitusta, vaan olen pystynyt kääntämään ajatteluni konkreettiseen opiskeluun. Käytännönläheinen elämänasenne ja intohimot tuntuvat tällä hetkellä kaikista varmimmalta ohjenuoralta. Pintaliitäjän asennetta tulee kiitenkin varoa vaan kahlata syvänteessä ja nauttia sateen puhdistavasta voimasta.

Kategoria(t): Avautumiset, Huumori, Logiikka, Metafysiikka, Toisen asteen opiskelu, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *