73. Aasialainen kohupari

Suomessa on saanut vähemmän julkisuutta Zhang Muyin ja Akama Mikin välinen suhde. Kohutun tästä suhteesta tekee se että Zhang on 24-vuotias ja Akama 12. Lähes jokaisella lukijalla herää luonnollisesti pedofiiliherätyskello ja luultavasti myös tarvetta ilmaista joko suullisesti ja kirjaimellisesti oksennusrefleksiä muistuttavaa kommenttia.

Totuus voi olla kuitenkin monimutkaisempi miltä ensialkuun kuulostaa. Ensinnäkin, se että aikuinen rakastuu lapseen ei tarkoita automaattisesti että kyse on pedofiliasta; pedofiliahan tarkoittaa seksuaalista kiinnostusta lapsiin. Jos miehen viisari värähtää nuorelle bikiniblondille, ei tarkoita että mies olisi rakastunut tähän blondiin. Siispä rakkautta ja seksuaalista kiinnostusta ei kannata sotkea automaattisesti yhteen, niin kauan kuin voidaan puhua platonisesta rakkaudesta.

On toki myös mahdollista että Zhang onkin oikeasti pedofiili, mutta miten häneen siinä tapauksessa pitäisi suhtautua? Omasta puolestani sanon, että niin kauan kun hän ei kajoa tyttöön seksuaalisesti, kukaan ei voi sanoa että hän tekisi mitään väärää. Pedofiliahan tuomitaan siitä syystä että lapsen psyyke ja mahdollisesti myös ruumis vahingoittuu seksuaalisesta kanssakäymisestä aikuisen kanssa, ja tällä perusteella tuomitseminen on ihan ymmärrettävää. Jos Zhang kuitenkin pitää näppinsä erossa tytöstä – ja luultavasti pitää jos hän oikeasti rakastaa tätä – niin voiko hänet tuomita? Jos tuomitaan niin hän on syyllistynyt korkeintaan ajatusrikokseen.

Ottaen huomioon sen että ”rakkaudentunnustus” tehtiin julkisesti internetissä niin että kaikki pystyivät sen näkemään, kertoo kuitenkin tapauksen luonteesta merkittävästi. Se kertoo ainakin sen että Zhang on tosissaan tunteidensa (tai himojensa) kanssa, koska suhde pikkutytön kanssa on seikka jolla voi helposti romuttaa koko uransa, vaikka saisikin huomattavasti julkisuutta sen myötä. Suhteen tuleminen julkisuuteen auttaa myös pääsemään eroon ”maanalaisen seurustelun” haitoista; käytännössä Zhang on antanut yleisölle vapaat kädet tarkastella että parisuhde on vapaa seksuaalisesta kanssakäymisestä vielä vuosien ajan, kuten hän on itse luvannut. Jos Zhang olisi pedari, kiinnostus Akamaan lakkaisi luultavasti siinä vaiheessa kun tämä olisi tarpeeksi kypsä rakastelemisen aloittamiseen. Aitoa pedaria tuskin kiinnostaisi aloittaa vuosien selibaattia keinotekoisen parisuhteen takia, varsinkin kun selibaatti päättyisi vasta silloin kun tyttö on tälle jo ”liian vanha”.

Kaiken kaikkiaan Zhangin ja Akaman suhteessa on potentiaalia nousta rakkaustarinaksi, josta riittää kerrottavaa myös jälkipolville. Huonoimmillaan se voi olla suuri petos, jonka mahdollisesti paljastuessa tietyt tahot saavat vain sopivan kimmokkeen lynkkauksen toteuttamiselle.

Kategoria(t): Esseet, Etiikka, Kasvatus, Miehet & Naiset, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *