121. Saarnaavat kolumnit

Olin miettinyt mielessäni pitkään, mikä tekee der Spiegelin ja Hesarin kaltaisten laatulehtien kolumneista niin etovia. Sitten heräsin ja tajusin mistä oli kyse: saarnaamisesta. Samaa vertaitkevää vuodatusta siitä miten asioiden tulisi olla, mutta silti höpötetään millaista pimeää keskiaikaa elettiin vielä 100 vuotta sitten. Edistys tarkoittaa aina materiaalisen hyvinvoinnin kasvua – tasa-arvo on sitä että nainen sai oikeuden omaisuuteen – ja silti ihmetellään talouskasvun tuomaa ympäristön tuhoutumista sekä psyykkisen stressin jatkuvaa lisääntymistä. Puheissa on enemmän ristiriitoja kuin Raamatussa; ja se on paljon sanottu.

Vähemmän murehtimista ja enemmän elämää on minun reseptini. Elämän päätarkoitukseksi ei kannata asettaa pelkkää hengissäselviämistä, koska sen yrittäminen on tuomittu epäonnistumaan ennemmin tai myöhemmin.

Kategoria(t): Egalitarismi, Esseet, Etiikka, Kirjallisuus, Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *