125. Yhteiskunnan arvomaailmasta

Eilinen artikkeli Jukka-Pekka Sarasteesta Hesarin kulttuurisivuilla oli virkistävää nähdä suomalaisessa mediassa. Sarasteen esimerkki Sostakovskin 8. sinfoniasta toisen maailmansodan aikaisena tuotoksena on sellainen, jonka jokainen suomalainen päättäjästä päätettävään tulisi lukea ja sisäistää. Se kertoo siitä mikä erottaa suuret kulttuurit pienistä – ei demokratia, vaan taide. Pahoinvointi alkaa siellä missä ihmisen alkeelliset tarpeet ylittävät kunnianhimon. Sellaista se on Suomessa, jossa ollaan henkisen ilmapiirin kuihtumista enemmän huolissaan siitä, mitä tapahtuu eläkkeellä – teinit angstaavat ja keski-ikäiset kyynistyvät tulevaisuutta miettiessään. Kuoleva kulttuuri on tämä suomalaisuus; ei tunnu aina säilyttämisen arvoiselta. Onneksi maa on hienompi kuin suuri osa sen asukkaista.

Kategoria(t): Estetiikka, Kasvatus, Musiikki, Politiikka, Sodankäynti, Terveydenhuolto, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *