134. Cioranista

Emile Cioranin filosofia iski meikäläiseen. Pessimismistään tunnetun romanialais-ranskalaisen ajattelijan viisaudet ovat tietyllätavoin Nietzscheä päivitettynä lähemmäs nykyaikaa, sillä erolla että Cioran on enemmän carpe diem -tyyppiä, toisin kuin tulevaisuudesta ja toivosta enemmän puhuva saksalaisfilosofi. Nietzscheen ero on siinä, että Cioranilta puuttuu vain kyky hyökätä tikarinterävin iskuin kritiikkinsä kohteen kimppuun, ja hän onkin ajatteluunsa lähinnä passiivinen virran mukava menevä lässykkä – ironia on siinä, että hän syvällä sielussaan tunnistaa nämä viat.

Kategoria(t): Arvostelu, Filosofia, Kirjallisuus, Ranska, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *