169. Miten sodat alkoivat?

  1. Alunperin ihmiset saivat ruokansa keräilemällä ja metsästämällä. Metsästääkseen ihmiset keksivät rakentaa aseita, joilla he pystyivät tappamaan eläimiä.
  2. Metsästys-keräilyn jälkeen keksittiin maanviljely. Ihmiset asettuivat paikoilleen viljavalle maalle ja alkoivat rakentaa kehittävää yhteisöä. Aseet jäivät varastoihin ruostumaan.
  3. Ongelma on siinä, että hyvää viljelymaata ei löydy kaikkialta; ja niille, joille sitä löytyy, saattoivat pahimmassa tapauksessa kuluttaa maan ravinteet loppuun huonojen viljelykeinojen kautta. Maanviljelyn edut entiseen elintapaan verrattuna ovat kuitenkin jo nyt universaalisti tunnettuja.
  4. Niille, joille ei riitä viljavaa maata, eivät voi hankkia sitä mitenkään – yksittäinen heimo ei pysty ostamaan toiselta heimolta maaplänttiä. Jos viljelymaasta on niin paljon pulaa, että joku heimon johtaja joutuu tarjoutumaan ostamaan sitä toiselta heimolta, minne tämä maansa myynyt heimo sitten muuttaisi hankkimaan ravintoaan?
  5. Koska viljelymaata ei saada hankittua rehellisellä kaupankäynnillä, ainoaksi ratkaisuksi maattomalle heimolle jää kaivaa vanhat metsästysaseet varastoista, hyökätä viholliskylään ja vallata se. Ensimmäinen sota on käyty.
Kategoria(t): Ajatusleikki, Evoluutio, Logiikka, Oikeus, Politiikka, Sodankäynti, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *