174. Mitä helvettiä nyt taas…

http://yle.fi/uutiset/kriteerit_kertovat_mika_on_hyvaa_taidetta/6654201

Aalto-yliopisto on kyllä tullut nyt aallonharjalta alas mereen ja kovaa. Poimintoja artikkelista, jotka jätän sattuneista syistä kommentoimatta:

”Meillä on valtavasti oppimista tieteen puolelta argumentoinnissa. Taiteen puolella ollaan menty liikaa myyttien taakse”, myöntää Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen.

”Tälläista arviointisysteemiä on toivottu kauan. Nykytaidetta käsiteltäessä nousee usein keskustelu, että onko se humpuukia vai ei. Se pohjaa siihen, että ei ole selkeitä kirkkaita aina käytettävissä olevia kriteereitä ei ole olemassa”, sanoo Kuvataideakatemian professori Maaretta Jaukkuri.

Tällaisia ovat muun muassa alkuidean ja sen toteutuksen onnistuminen, taiteellisen tuotoksen kytkökset yhteiskuntaan, vaikuttavuus sekä teoksen herättämä huomio, eritoten kansainväliset palkinnot.

Jos nyt jollain ilveellä taideteoksia voitaisiin arvioida, niin sitä voidaan tehdä ainoastaan taiteilijan omassa kontekstissa – siis, yksittäisiä teoksia on mahdoton arvioida, vaan pitää arvioida taiteilijaa itseään.

Kategoria(t): Avautumiset, Esseet, Estetiikka, Taide, Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *