4. Länsimaisuuden pyhä kolminaisuus, osa 2: Sananvapaus

Kenellä on kaikista eniten valtaa länsimaissa tänä päivänä? Kuninkailla? Poliitikoilla? Kapitalisteilla? Kaikki väärin. Eniten valtaa on medialla. Media on saavuttanut asemansa samalla tavalla kuin kristinusko aikanaan; sille on ensin lainsäädännön kautta taattu erityisasema yhteiskunnassa, minkä jälkeen se on pystynyt levittämään omia näkemyksiään. Se on luonut tietoyhteiskunnan synnyttyä eräänlaisen rinnakkaistodellisuuden, ensin sanomalehtien, sitten radion, TV ja viimeksi internetin myötä. Heidän propagandansa suorastaan käskee ihmistä seuraavin hiljaisin sanoin: ”Kiinnostu tästä, mutta älä vain mene paikan päälle ihmettelemään vaan katsele/kuuntele/lue sitä meidän kauttamme.”

Media ja internet ovat länsimaissa tapahtuneen henkisen (ja samalla fyysisen) laiskistumisen huippuhetkiä, jotka todennäköisesti tullaan vielä ylittämään tulevaisuudessa. Ne ovat jatkumoa kehityksessä jossa ihmiset alkavat valheellisesti kuvitella enemmän ja enemmän että maailma on jotenkin pieni paikka. Onko se jonkinlainen yritys kompensoida tieteen naamallemme pärskäyttämä käsitys mitättömästä merkityksestämme mielettömän suuressa maailmankaikkeudessa (josta eilen kirjoitinkin), tiedä häntä. Vaeltajat kuitenkin tietävät että maailma on todellisuudessa iso. Se todellinen maailma, ei internet. Heille on kidutusta ajatella, että planeettame olisi pieni; se on pieni vasta silloin kun sen jokainen nurkka on koluttu, eikä niin tule tapahtumaan. Tämä mahdoton yritys valloittaa koko planeetta on suurin inspiraatio mitä ihminen voi saada. Media ei ole valloittanut maailmaa, pelkästään ihmiset, nuo todellisuudesta vieraantuneet eläimet.

Tämän kehityksen estääksemme olisi parasta lopettaa sanan- ja lehdistönvapaus. Pitäisi luoda uusi tiedotusväline, sellainen joka puhuttelee yksilöä. Tämän tiedonantajan tulisi pimittää katsojalta/kuulijalta/lukijalta informaatiota ja kertoa se suoraan heille. Sen pitäisi kylvää heihin lisää totuudenhimoa joka saisi heidät nostamaan perseensä penkistä ja heittäytymään seikkailuun; mutta jos he löytävät totuuden, he eivät saisi kertoa sitä suurelle yleisölle. Jokaisen tulee nimittäin löytää tämä totuus yksin, sillä se auttaa heitä parhaiten kehittymään eteenpäin. Se auttaisi laskemaan maan päälle uusia mysteerian huntuja tiedonnälkäisten raadeltavaksi, tarjoten lähes loputtoman henkisen ruokavaraston ihmisille.

PS. Median tehokkain ase kritiikkiä vastaan on se, että kritiikkiä voi esittää vain mediassa. Toisinsanoen, vastakriitikot voivat väittää ”jos media kerran on niin syvältä, niin miksi sitten käytät sitä?” Miten nerokkaan systeemin toimittajat ovatkaan luoneet valtansa pitimeksi.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *