90. Totuuksista ja ideaaleista

Totuus on ideaalin isoveli. Isoveli oli laillinen kruununperijä, mutta katkera pikkuveli syrjäytti tämän vallasta – ei voimalla vaan viekkaudella. Siinä missä totuus on puhtaanvalkoinen ja tulenpalava lohikäärme, on totuus sysimusta ja kiukusta salamoiva traakki. Ideaali edustaa sitä, minkä tulisi olla totta vaikka se ei sitä ole; koska se on näin lähellä totuutta, on se vaarallisempi kuin valhe, joka on helpompi erottaa totuudesta.

Siis, valhe on sellainen joka pyrkii vallankumouksella tuhoamaan totuuden, mutta ideaali sellainen joka itse haluaa syrjäyttää totuuden.

Kategoria(t): Argumentaatio, Kieli, Metafysiikka, Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *