136. Maskuliininen defenssi

Miksi miehet ovat kautta historian pitäneet naisia alempiarvoisempinaan? Aristoteleestä Sartreen miehet ovat aina pyrkineet etsimään verbaalisia keinoja mollata kauniimpaa sukupuolta, jostain erikoisesta syystä. Taustalla voi olla naisten heikompi asema yhteiskunnassa, mikä on antanut herroille voittajanoikeuden perustella asemaansa, mutta tämä lienee vain osa totuudesta.

Itse uskon että kaiken taustalla on vuosituhansien – ellei miljoonien – aikana kehittynyt vaisto, joka liittyy olennaisesti parinvalintaan. Useiden muiden eläinlajien tapaan myös urokset ovat ihmislajista se osapuoli, joka omaa lähtökohtaisen velvollisuudeb lähestyä vastakkaista sukupuolta. Naarailla on kuitenkin oikeus korjua uroon kosinta, ja tämän on itsetunnon kannalta miehelle aina kova paikka, kun näin tapahtuu. Tämän vuoksi miesten on ollut pakko keksiä keino, jolla he pääsevät yli naisyksilöstä. Ratkaisu on: nainen oli vain yksi muiden joukossa – kaikki naiset ovat lopulta samanlaisia, eikä niistä ole loppupeleissä muuhun kuin tuottamaan jälkeläisiä. Näin alkoivat ajatella jossain vaiheessa historiaa kaikki miehet, sekä ilman pillua jääneet luuserit kuin naisia näidenkin edestä rohmuneet alfauroksetkin. He alkoivat ajatella näin koska se oli välttämätöntä heidän mielenterveytensä kannalta – kaikki ajattelevat vieläkin. Niin halveksittava piirre kun sovinismi on monien mielestä, se on oikeasti kunnioituksen arvoinen piirre. Kaikki mieleltään terveet miehet ovat pohjimmiltaan sovinisteja; vaikka miehet voivat kunnioittaa naisia yksilöinä, he halveksivat samalla perinpohjin koko naissukupuolta.

Onko tästä ulospääsyä? Vaikka olisikin, sovinismin kitkeminen miehistä olisi silti vähintään vuosisatoja kestävä prosessi. Todennäköisesti ratkaisua ei ole, koska kummallakin sukupuolella on ylpeytensä, josta kumpikaan ei halua luopua.

Kategoria(t): Egalitarismi, Esseet, Filosofia, Ideologiat, Sosiaaliset suhteet, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *